Nieuws m.b.t. uw visum/ legalisatie en het Coronavirus






Laatste update 6 juli 2020.

In verband met de uitbraak van het Coronavirus volgen de ontwikkelingen bij Ambassades en Consulaten elkaar in rap tempo op. Steeds meer landen sluiten hun grenzen, geheel of gedeeltelijk. Bij een aantal ambassades is een visum aanvragen of legalisatie van handtekening niet meer mogelijk en sommigen zijn beperkt open. Onderstaand vind u een overzicht van de wijzigingen.

Restitutie van de kosten van visumaanvragen die door de Ambassade zijn opgeschort danwel niet zijn afgegeven  en ons als bemiddelingsbureau vindt NIET plaats helaas.

Indien uw visum verloopt omdat u nu niet kunt reizen dan is het helaas niet mogelijk uw visum opnieuw gratis aan te vragen, te verlengen danwel aan te passen aan uw nieuw geplande reis. U zult dan een nieuw visum moeten aanvragen en de kosten opnieuw moeten betalen helaas.

China:
Mogelijkheden tot het verkrijgen van een visum wanneer reizen urgent is

Thailand:
Mogelijkheden tot het verkrijgen van een visum wanneer u in Thailand moet werken

Tanzania:
Reizen onder voorwaarden weer mogelijk

Mozambique:
Visumaanvragen weer mogelijk

Canada: 
Canada heeft tot nader orde de toegang ontzegd voor buitenlandse reizigers.

Verenigde Arabische Emiraten:
De Ambassade is beperkt geopend.

Sudan:
De ambassade is tot nader orde gesloten.

Oman:
De Ambassade is open.

Jordanië:
De Ambassade is beperkt open

Irak:
De Ambassade is weer open

Kuwait:
De Ambassade is alleen geopend op maandag ( indienen: 10 en 12 uur) en vrijdag ( ophalen:  13 en 14 uur)

Curacao:
Het eiland is weer open

Indonesië:
Vanaf 1 april is het verboden voor buitenlanders dit land nog binnen te reizen. er zijn een aantal uitzonderingen. Op de website van de ambassade leest u meer hierover: https://visa.indonesia.nl/travel-restriction-for-foreign-visitors/

Kenia:
Alle e-visum aanvragen voor Kenia zijn weer mogelijk.

Egypte:
De Ambassade is beperkt open: maandag, woensdag en vrijdag van 10:00 tot 12:00 uur. Indienen onder een aantal strikte voorwaarden.

Australië:
Laat geen reizigers meer toe.

Rusland:
Het Consulaat van Rusland neemt vanaf 17 maart 2020 tot nader orde geen visumaanvragen meer aan. Rusland heeft zijn grenzen gesloten. Aangevraagde visa ten tijde van de bekendmaking komen zonder visum terug van het Consulaat. Het consulaat is nog in overweging of voor deze visa de procedure hervat kan worden als het weer mogelijk is zonder extra kosten, maar het kan ook zijn dat u opnieuw visumkosten moet betalen.

Nigeria:
De Ambassade van Nigeria is sinds 22 juni weer geopend voor visumaanvragen.

Ethiopie:
Geeft nog steeds visa online uit. 

USA:
Het Consulaat geeft geen visa meer uit tot nader orde en visumaanvragen worden niet meer in behandeling genomen. De toegang tot het land voor buitenlandse reizigers is ontzegd.

Vietnam:
De Ambassade van Vietnam opent allen nog op woensdagochtend. Inreizen, visa on arrival en visumaanvragen tijdelijk niet meer mogelijk voor paspoorthouders met een normaal paspoort. Uitzondering voor diplomaten.

Thailand:
De Ambassade van Thailand gaat vanaf 23 maart beperkt open, nog niet bekend op welke ochtenden, waarschijnlijk maandag, woensdag en vrijdag. Daarnaast gelden er sinds 26 maart jl een aantal voorwaarden voor het inreizen in Thailand. U vindt alle actuele informatie op de website van de Ambassade van Thailand:
http://www.thaiembassy.org/hague/th/customize/115037-measures-to-control-COVID-19-in-Thailand.html

Libanon:
De Ambassade is nog elke dag geopend voor legalisaties, met beperking.

Volg ons op twitter en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws van de ambassades van China, India, Tibet, Rusland etc

Kijk op www.twitter.com/CEmbassyexpress



Kaart



Tags

nieuwsVisumaanvragenCoronavirusRuslandChina