Tips & Trics voor een visumaanvraag. Deel 1. 01-11-2016



Deel 1: DE VOORBEREIDING.

Al maanden droom je van die mooie reis die je hebt geboekt. Soms heb je dan een visum nodig afhankelijk van het land dat je gaat bezoeken. Gebruik maken van een visumbureau? Echt niet dat kost geld. Op zich vaak een logische keuze om het zelf te doen ( de voorpret en je bespaart geld). Maar jammer genoeg is het vaak niet de beste keuze. Visumbureau`s checken jouw aanvraag en kunnen voordat de aanvraag naar een ambassade gaat er al veel fouten uithalen en je wijzen op de nieuwe of tijdelijke visumvereisten, zodat het visum in 1 keer kan worden aangevraagd. Stel dat je zelf gaat en je aanvraag is niet goed en je moet weer een keer terug ben je duurder uit om nog maar te zwijgen over je teleurstelling en paniek. Wij hanteren een tarief van 30,00 euro excl. btw. 

Maar goed je gaat zelf: je hebt een dag vrij genomen van je werk om naar de ambassade af te reizen om je visum aan te gaan vragen en misschien houd je tijd over om nog even de omgeving te verkennen of ergens een kopje koffie te drinken.

Een goede voorbereiding is in deze het hele werk. Je hebt het halve internet afgestruind naar zoveel mogelijk informatie, vervelend overal lees je weer wat anders, je hebt de ambassade gebeld maar die hebben nog nooit gehoord van een telefoon opnemen dus je vraagt je af wat heb ik nou eigenlijk nodig maar het wordt nu wel tijd om je visum aan te vragen dus ach, je hebt al best veel verzameld het zal wel goed komen. 

Om ergernis en tijd te besparen is het handig om je visumaanvraag tip top te overhandigen aan de ambassademedewerker. Waarom? Zo voorkom je dat je wordt weggestuurd en weer achteraan de rij mag aansluiten terwijl je net na een uur wachten aan de beurt was, maar ook dat de ambassademedewerker in zijn achterhoofd bij jouw hoofd een rode kruis zet, waardoor hij minder geneigd is jou te helpen.

Daarom enkele tips voor een goede voorbereiding:


Kortom: zorg dat je goed alles voorbereidt. Ik heb je nu geholpen om je aanvraag vlekkeloos te laten verlopen, appeltje eitje. Maar stel dat je deze blog niet gelezen hebt en je aanvraag wordt niet geaccepteerd dan raad ik je aan mijn volgende blog te lezen:

Hoe gedraag ik mij bij een ambassade? 

Voorkom dat je stampend van woede en irritatie de ambassade verlaat ( of moet verlaten..)





Kaart



Tags

voorbereidingvisumaanvraagambassadeconsulaattips