Legalisatie handtekening ten tijde van Corona






Laatste update 4 mei 2020.

De legalisatie van een handtekening op documenten die hun oorsprong hier in Nederland hebben en bestemd zijn voor een instantie in het buitenland kan ten tijde van het Coronavirus nog zeker plaatsvinden.

Echter veel ambassades en overheidsinstanties hebben maatregelen getroffen om de besmetting van hun personeel te minimaliseren, daarom zijn ze beperkt open of helemaal niet open en in dat laatste geval kunnen we de documenten opsturen om te laten legaliseren, zoals bijvoorbeeld naar de Centrale Balie van de Rechtbank Den Haag. De Centrale Balie van de Rechtbanken zijn grotendeels gesloten voor bezoek evenals het Ministerie van Financiën voor legalisaties van woonplaatsverklaringen van de Belastingdienst.

De verwerkingstijden zijn dus nu iets langer dan normaal.

De legalisatie balie van het Consulair Dienstencentrum van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is nog elke dag geopend en kent geen vertraging in de verwerking.

Misschien ziet u graag dat uw documenten door onze koeriersdienst bij u worden opgehaald en afgegeven. Helaas hebben wij ervoor gekozen dit niet uit te voeren tot in ieder geval 28 april 2020.

Wel is het mogelijk uw documenten aangetekend naar ons te versturen.

Indien u graag ziet dat het document door ons naar het buitenland wordt verzonden: wij kunnen nu niet garanderen dat die mogelijkheid er is omdat we geen inzicht hebben in het vliegverkeer. Uiteraard kunnen wij informeren wat de mogelijkheden zijn.

Heeft u een vraag die wij hiermee niet hebben beantwoord? Neemt u gerust contact met ons op.






Kaart



Tags

legalisatiehandtekeningCoronaviruslegaliserenAmbassades